MENU

Polityka prywatności

Polityka Prywatności

Wykonując obowiązek wynikający z art. 24 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2002 nr 101 poz. 926, z póź. zm.), informujemy, że administratorem danych osobowych przetwarzanych na podstawie zgody udzielonej przez klientów apteki internetowej aptekajakmarzenie.pl (zwanej dalej Apteką) jest Spółka Apteka Passiflora A.Czech J.Wąsikowski Sp.j. z siedzibą w Łodzi (94-044) przy ul. Przełajowej 14. Podanie danych osobowych przez Klientów apteki jest dobrowolne. Dane osobowe przetwarzane są przez administratora wyłącznie po jednoznacznym udzieleniu przez Użytkownika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych i tylko w zakresie określonym w klauzuli o wyrażeniu zgody.

 Administrator dokłada staranności, aby chronić interesy osób, których dane dotyczą. Dane zbierane są dla oznaczonych celów zgodnych z prawem, nie są poddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami oraz są adekwatne do celów przetwarzania. Dane osobowe przekazywane są przez klientów apteki na potrzeby rejestracji w portalu, złożenia zamówienia i jego realizacji oraz wysyłania materiałów o charakterze informacyjnym i marketingowym. Administrator stosuje środki techniczne zapewniające bezpieczeństwo danych osobowych Klientów apteki, chroniąc je przed dostępem osób nieuprawnionych.

 

Użytkownicy witryny, którzy wyrazili zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych, mają prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich poprawiania oraz prawo do odwołania zgody na ich przetwarzanie w każdym czasie. W celu zaktualizowania lub zaprzestania dalszego przetwarzania danych osobowych, Klient apteki powinien skontaktować się z administratorem na adres e-mail: biuro@zakatekzdrowia.com.pl  lub listownie na adres siedziby Spółki.

Z zastrzeżeniem przypadków przewidzianych przez przepisy prawa, administrator nie przekazuje i nie udostępnia danych osobowych Klientów apteki jakimkolwiek odbiorcom.

1. Zbieranie danych

Apteka zbiera dane osobowe Klientów w przypadku rejestracji na jej witrynie oraz w przypadku dokonania zakupów bez rejestracji. Są to następujące dane: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu oraz adres zamieszkania i/lub adres dostawy. W przypadku Klientów, którzy za dokonany zakup chcą otrzymać fakturę VAT, są to dodatkowo dane niezbędne do jej wystawienia: imię i nazwisko, adres zamieszkania, a w przypadku przedsiębiorców – także nazwa przedsiębiorstawa oraz jej numer NIP.

Podczas rejestracji konta w Aptece, Klient samodzielnie ustala indywidualne hasło dostępu do swojego konta. Hasło to Klient może zmienić samodzielnie w każdym czasie.

Podczas korzystania ze stron internetowych, w tym także ze stron Apteki, mogą być również pobierane inne informacje, m.in. adres IP komputera Klienta, zewnętrzny adres IP dostawcy usług internetowych, rodzaj przeglądarki internetowej, czas dostępu czy typ systemu operacyjnego. Mogą być także pobierane dane nawigacyjne, jak informacje o linkach i odnośnikach, w które Klient będzie klikał podczas korzystania z witryny Apteki.

2. Wykorzystywanie zebranych danych

Dane Klientów, którzy zdecydowali się zarejestrować się w Aptece, są wykorzystywane do samego procesu rejestracji oraz późniejszego zarządzania założonym kontem.

W przypadku dokonania zakupu (złożenia zamówienia z obowiązkiem zapłaty) w Aptece: w zależności od sposobu dostawy zamówionego towaru, którego to wyboru dokonuje Klient samodzielnie, dane osobowe Klienta niezbędne do dostarczenia przesyłki mogą być przekazywane, następującym podmiotom:

a. firmie kurierskiej DPD Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie

b. firmie InPost Paczkomaty Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (świadczącej usługi dostawy i obsługi systemu skrytek pocztowych - Paczkomatów)

c. Poczcie Polskiej S.A. z siedzibą w Warszawie

W przypadku, gdy Klient wybierze płatność za pośrednictwem systemu PayU, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu (60-166) przy ul. Grunwaldzkiej 182, wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000274399.

Na witrynie Apteki mogą znajdować się linki i odnośniki do innych stron internetowych. Spółka Apteka Passiflora A.Czech J.Wąsikowski Sp.j.  nie ponosi odpowiedzialności za politykę prywatności obowiązującą na tych stronach.

3. Dostęp do zebranych danych

Dane osobowe Klientów Apteki są zbierane zgodnie i w oparciu o ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2002 nr 101 poz. 926, z póź. zm.). Administratorem danych osobowych przetwarzanych na podstawie zgody udzielonej przez klientów apteki internetowej aptekajakmarzenie.pl (zwanej dalej Apteką) jest Spółka Apteka Passiflora A. Czech J. Wąsikowski Sp.j. z siedzibą w Łodzi (94-044) przy ul.Przełajowej 14. Dostęp do danych osobowych Klientów zbieranych za pośrednictwem Apteki mają wyłącznie uprawnieni pracownicy Apteki.

Apteka nie wysyła żadnych wiadomości, w których prosi o podanie jakichkolwiek danych osobowych, w tym w szczególnosci danych związanych z logowaniem do konta w Aptece.

Dane osobowe Klientów mogą być przekazywane innym podmiotom na podstawie przepisów prawa lub zgody wyrażonej przez Klienta, szczególnie w przypadku realizacji płatności za zamówienie i dostawy zamówionych produktów.

Klienci posiadający konto w Aptece mają do niego dostęp w sposób ciągły przez 24 h/dobę i 7 dni w tygodniu, po zalogowaniu się za pomocą loginu i ustalonego wcześniej hasła dostępu. W ten sposób mają dostęp do swoich danych osobowych, które w każdej chwili mogą zmodyfikować. W przypadku, gdy Klient utraci ustalone wcześniej hasło dostępu do swojego konta, możliwe jest wygenerowanie nowego hasła. Hasło jest zaszyfrowane i nie jest możliwe jego odtworzenie przez Aptekę.

W przypadku jakichkolwiek pytań i wątpliwości związanych z Polityką Prywatności Apteki, Klient może skontaktować się z administratorem na adres e-mail: biuro@zakatekzdrowia.com.pl  lub listownie na adres siedziby Spółki.

 

Sklep jest uczestnikiem programu „Zaufane Opinie” w ramach usługi świadczonej przez Ceneo Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-166), ul. Grunwaldzka 182, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS: 0000493884, NIP: 7792420393, REGON: 302655470 polegającej na przesyłaniu przez Ceneo do Użytkowników za pośrednictwem poczty elektronicznej ankiet służących uzyskaniu od Użytkownika opinii na temat transakcji dokonywanej przez Użytkownika w Sklepie, a także na zamieszczaniu w serwisie dostępnym w domenie Ceneo.pl  opinii wyrażonych przez Użytkowników w rezultacie otrzymania ankiet.

Użytkownik dokonujący zakupu w Sklepie może dobrowolnie wyrazić zgodę na przekazanie jego danych osobowych, w tym adresu e-mail do Ceneo. oraz na przetwarzanie przez Ceneo jego danych osobowych – wyłącznie w celu wypełnienia ankiety wskazanej w zdaniu poprzednim.

 

Kontakt

Apteka Passiflora
A. Czech j. Wąsikowski Sp.j.
94-044 ŁódŸź, ul. Przełajowa 14
Tel. 426404001
nip: 7270031617 regon: 470844372
biuro@zakatekzdrowia.com.pl

FŁ-VII-4010-154/10

PayU
druga strona

[zamknij]

W celu dostosowania treści i usług do indywidualnych potrzeb i zainteresowań Użytkowników portalu zakatekzdrowia.com.pl używamy tzw. cookies, umożliwiających: utrzymanie sesji Klienta po zalogowaniu - Klient korzystąjšcy z naszego serwisu nie musi logować się ponownie na każdej podstronie; dostosowanie serwisu do potrzeb Klientów. Cookies dostarczają nam danych statystycznych o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron serwisu. Pliki cookies nie zawierają żadnych danych osobowych. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na ich zapisywanie w pamięci komputera, prosimy o ustawienie takiej opcji w przeglądarce internetowej, z której Państwo korzystają. Szczegóły znajdą Państwo tutaj.

Administratorem danych osobowych jest: Apteka Passiflora A. Czech j. Wąsikowski Sp.j. ul. Przełajowa 14
94-044 Łódź NIP: 7270031617 REGON: 470844372 Nasze dane kontaktowe: e-mail: biuro@zakatekzdrowia.com.pl telefon: 42 640 40 01.
Na naszej stronie internetowej stosujemy sposób zautomatyzowany przetwarzania danych (w tym profilowania), zbierania danych statystycznych i analizowania ruchu na stronie internetowej.
Aby dowiedzieć się więcej na temat administratora danych, odbiorców danych, profilowania, sposobu wykorzystania oraz sposobu zmiany ustawień przeglądarki, kliknij tutaj. Korzystając z tej strony bez zmian ustawień wyrażasz zgodę na profilowanie.

[zamknij]